¦wiat nastolatek-wstêp tylko dla dziewczyn!

Forum dla nastolatek xD

• Index
  •  » Problemy
  •  » Ile mo¿na przytyæ na takiej diecie..

#1 2010-08-01 14:26:18

izqa93

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

Ile mo¿na przytyæ na takiej diecie..

Od maja siedzê u kole¿anki, której mama ma pensjonat i restauracjê w Zakopanem.

Serwuj± mi tu "solidn± dietê" i zastanawiam siê ile mo¿na przez ni± przytyæ.

Po paru tygodniach zaokr±gli³am siê, ale jak zauwa¿y³a kole¿anka w ³adny sposób, wiêc wcal nie chcê przechodziæ na dietê, jem do syta tym bardziej, ¿e zaokr±gla j± mi siê biodra i piersi, a jedzenie jest przepyszne 

Kole¿anaka mi ca³y czas dogadza - jedzenie jest pyszne i darmowe i do woli - ona mówi, ¿e nie muszê siê przejmowaæ diet± bo wygl±dam lepiej z dodatkowymi kg, sama równie¿ uwa¿am, ¿e ca³kiem nie¼le wygl±dam, ale czy mo¿ecie oceniæ ile mo¿na utyæ na takiej diecie i ile to mo¿e byæ kalorii - ¶rednio dzieñ wygl±da tak:

¦niadanie do ³ó¿ka ok 8 rano - kilka kromek z mas³em wêdlin±, smalec wiejski, czasem kie³baski lub jajecznica z kilku jajek na boczku i jescze dro¿d¿óki, a do picia kawa, kakao.

Zwyklê drzemiê pó¿niej jeszcze 2-3godz. leniê wie w wakacje wiem
Ko³o 12 - ciastka i kawa np. 2 kawa³ki sernika + kremówka, czasem jeszcze jaki¶ torcik z galaretk±

Obiad 14-15:00 - dostajê porcjê na u¿ych talerzach, t³uste potrawy - zwykle kawa³ lub 2 miêsa (200-300g) w sosie + frytki + np sa³atka w majonezie + zupa typu rosó³ z fur± makaronu.

Przed kolacj± zwykle jeszcze jaka¶ pizza, kebab lub 2 + lody.

Kolacja 18-:00 typu kopiaty talerz miêsa z makaronem w gêstym sosie lub 5-7 nale¶ników z serem

Do tego w miêdzy czasie jakie¶ przek±ski jak snickersy, lody, kawy deserowe, gofry lub czekolada czy s³one orzeszki + s³odkie napoje + piwo.
(w ilo¶ciach zwykle po pare sztuk lub kilka ga³ek - po prostu do syta)

#2 2016-09-07 15:48:01

pesik

U¿ytkownik

Punktów :   

Re: Ile mo¿na przytyæ na takiej diecie..

Jadam raz na jaki¶ czas pizzê z http://partypizza.pl/pizzeria/wroclaw-ul-poboznego/ Wydaje mi siê, ¿e jedzenie pizzy od czasu do czasu nie wp³ynie na wagê. Jednak je¶li bêdziesz jad³a codziennie jakie¶ fast-foody, pewnie wtedy przytyjesz.

#3 2016-10-01 14:49:31

kyotooo

U¿ytkownik

Punktów :   

taka dieta to morderstwo

#4 2017-02-27 14:10:56

Kseniaczek

¦redniak

Punktów :   

Otó¿ to wiola438 Wszystko w rozs±dnych ilo¶ciach. Ja swego czasu bardzo czêsto chadza³am z ch³opakiem i jego kolegami do http://bohemiarestaurant.pl/pl/ jada³am oczywi¶cie to co oni bo mi bardzo smakowa³o, jednak im jak przybywa³o kg to nikt tego nie zauwa¿a³ a mi sz³o w boczki. Teraz te¿ z nimi chodzê, bo to nasi przyjaciele jednak jadam po³owê mniej ni¿ przedtem. W koñcu nadchodzi wiosna, lato, trzeba zadbaæ o figurê.

#5 2017-08-25 19:10:43

ewusx

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

Ja siê na tym kompletnie nie znam... Dlatego te¿ nie bêdê w stanie pomóc w tym obszarze tematycznym...

Nigdy niczego sobie nie wmawiaj na temat mi³o¶ci.

#6 2017-09-14 15:23:25

henik

U¿ytkownik

Punktów :   

Po takiej diecie bêdziesz musia³a siê wzi±æ za odchudzanie. Na http://www.twojanowafigura.pl czyta³am, ¿e Slumunox fajnie sprawdza siê przy odchudzaniu.

#7 2018-02-17 09:08:42

pufcia

U¿ytkownik

Punktów :   

Na twoum miejscu nie jadlabym takiego jedzenia bo dla kilku dni przyjemnosci i ohzarstwa siedziec potem na diecie kolejne miesiace, rozregulowac organizm, rozleniwic jelita itd.. nie mowiac juz o tym jakie to obciazenie dla w±troby. Ja tam wole jesc zdrowo caly czas i nie pozwalam sobie na chwile pokusy, gotuje badz zamawiam w macro bios barze jak gotowac mi sie nie chce ale tak czy siak sa to posilki zdrowe od ktorych wiem ze nie utyje

Ostatnio edytowany przez pufcia (2018-02-17 09:09:16)

#8 2018-12-31 10:35:24

amelina

Zaawansowany

Punktów :   

Nie objadajmy siê za bardzo, bo to nie tylko dodatkowe kilogramy, ale te¿ niebezpieczeñstwo dla zdrowia. Nadmiar tkanki t³uszczowej nale¿y zbiæ æwiczeniami - https://abnehmen-pillen.eu/wie-kann-man … rgebnisse/

#9 2019-03-19 23:59:38

Tolinka

Zaawansowany

Punktów :   

kyotooo napisał:

taka dieta to morderstwo

Dok³adnie, bo nawet je¶li jest siê chudzielcem i chce siê nieco przybraæ na wadze, lepiej to zrobiæ w zdrowy sposób, a nie opychaj±c siê t³uszczami zwierzêcymi i s³odyczami. Dziewczyno, zaszkodzisz sobie. No i te porcje, rozci±ganie ¿o³±dka. Ja bym siê ledwo mog³a ruszyæ. I tak b³êdne ko³o niezdrowego trybu ¿ycia siê zamyka- jesz i jeste¶ bierna. O konsekwencjach chyba nie muszê Ci mówiæ (nie mam na my¶li w tym momencie nadwagi) a je¶li nie zdajesz sobie z tego sprawy poczytaæ jakie choroby Ci w przysz³o¶ci gro¿±.

#10 2019-07-24 12:50:15

Eliza42486

U¿ytkownik

Punktów :   

A co odno¶nie kawy na diecie? Mo¿na piæ czy niezbyt? Zastanawiam siê nad tym https://caveres.pl/ bo podobno jest ca³kiem zdrowa.

Jestem osaczony przez z³o, które bojê siê nawet nazwaæ...

#11 2019-12-20 21:30:20

puma89

U¿ytkownik

Punktów :   

Wiesz s± ró¿nego rodzaju diety i tak naprawdê wszystko zale¿y od was. Wed³ug mnie najlepiej zg³osiæ siê przyk³adowo do firmy cateringowej  https://afterfit-catering.pl/radom , poniewa¿ oni tworz± posi³ki o takiej kaloryczno¶ci jakie potrzebujecie. Oferowane przez nich dania zawsze s± pe³nowarto¶ciowe i zdrowe.

#12 2020-05-19 15:53:45

kaczer

Mistrz

Punktów :   

Na diecie warto jest spo¿ywaæ du¿o ryb, s± one zdrowe, szczególnie ³oso¶ zawiera du¿o kwasów t³uszczowych omega-. Tutaj https://mowisalmon.pl/przepisy/lososiow … -kolorowe/ macie przepis na carpaccio z takiego ³ososia, smaczne, szybkie i ³atwe w przygotowaniu, ja co jaki¶ czas do tego wracam i przygotowujê.

#13 2021-04-26 07:39:09

Kamilos77

U¿ytkownik

Punktów :   

Generalnie do diety trzeba podej¶æ rozs±dnie. Ja liczê kalorie, ale pozwalam sobie równie¿ czasem na jaki¶ kebab pieczony czy inne pyszno¶ci

#14 2022-05-05 12:01:18

malutka

U¿ytkownik

Punktów :   

Uwa¿am, ¿e od czasu do czasu mo¿na sobie pozwoliæ na fast food. Najczê¶ciej wybieram kebaba, ale dbam o to, aby miêso w kebabie by³o dobrej jako¶ci. Nigdy nie kupujê kebaba, w miejscach, których nie znam.

#15 2022-07-14 14:03:01

unser

Zaawansowany

Punktów :   

Na diecie ja zrzuci³em du¿o kilogramów. Z niej znam ten https://gerlach.pl/przepis-na-ciasto-marchewkowe przepis który mi tak posmakowa³ ¿e robiê go nawet teraz jak ju¿ zakoñczy³em dietê, wam te¿ polecam spróbowaæ.

• Index
  •  » Problemy
  •  » Ile mo¿na przytyæ na takiej diecie..
Forum dla nastolatek xD Zarejestruj siê ju¿ dzi¶ i pisz razem z nami!!!

Stopka forum

RSS