Forum dla nastolatek xD
witajcie dziewczyny planuje w przyszłym roku wyjechać do Niemiec do pracy, chciałabym zostać opiekunka osób starszych. Poszukałam w sieci informacji i wiem, że takie wyjazdy organizuje agencja pracy Dolce Vita. Kojarzycie może tą firmę ? Warto do nich aplikować ?
sama myślę o tym by się przebranżowić. Skończyłam studia pielęgniarskie ale z różnych względów nie pracowałam w zawodzie. Teraz mąż dostał propozycję pracy w Niemczech i rozważamy wyjazd. Agencji nie znam ale też chętnie poczytam coś na ich temat.
Nie znam tej agencji, ale jeśli szukacie ciekawej pracy, która dostarczy Wam wyzwań, to sprawdźcie tę ofertę https://bizhub24.pl/forum/ogloszenia-pr … t4533.html . Szukają copywritera. Obowiązki to m.in. pisanie tekstów reklamowych i ich promocja. Jeśli znacie trendy internetowe i lubicie pisać teksty, to oferta jest dla Was.
jeśli chodzi o wyjazd do Niemiec i sprawdzoną agencję pracy to zdecydowanie polecam Dolce Vite sama wyjeżdżam z nimi od kilku lat i nie narzekam zarobki super, za pracę w okresie świątecznym są premie.
o dziękuje bardzo @assanka za info, nie słyszałam o tej firmie. A powiedz mi czy taka komunikatywna znajomość niemieckiego wystarczy ? i jak wygląda sprawa z dojazdem na miejsce pracy ? rozumiem, ze oni zatrudniają na podstawie umowy ?
ztao napisał:
o dziękuje bardzo @assanka za info, nie słyszałam o tej firmie. A powiedz mi czy taka komunikatywna znajomość niemieckiego wystarczy ? i jak wygląda sprawa z dojazdem na miejsce pracy ? rozumiem, ze oni zatrudniają na podstawie umowy ?
tak to praca w pełni legalna, jest umowa. o dojazd martwić się nie musisz bo firma go zapewnia. a jeśli chodzi o znajomość to spokojnie taka komunikatywna wystarczy najwięcej i tak nauczysz się w praktyce
Nie znam niestety agencji więc nie mogę się wypowiedzieć. Ale z reguły zarobki są mniejsze niż jak normalnie pracuje się pod daną firmą, więc wydaje mi się, że lepsza będzie np. praca Bydgoszcz z umową podpisaną od razu z pracodawcą a nie z agencją.
assanka napisał:
ztao napisał:
tak to praca w pełni legalna, jest umowa. o dojazd martwić się nie musisz bo firma go zapewnia. a jeśli chodzi o znajomość to spokojnie taka komunikatywna wystarczy najwięcej i tak nauczysz się w praktyce
super, bardzo dziękuje raz jeszcze za wszystkie informacje jestem umówiona w przyszłym tygodniu na spotkanie w biurze także mam nadzieje, ze wszystko pojdzie po mojej mysli i zaraz po nowym roku uda się wyjechać
Polecam na własną rękę poszukać pracy, nie jest to też nic takiego skomplikowanego, a w obecnych czasach bardzo łatwo jest coś ciekawego znaleźć przecież. Zobaczcie sobie tak portal https://fachpraca.pl/kalkulator-wynagro … 00-brutto/ i ich oferty, a także i praktyczne narzędzie - kalkulatory wynagrodzeń.