Forum dla nastolatek xD
Cze¶æ, jak w temacie potrzebujê pomocy. Chodzi mi o to, aby¶cie pomogli mi podj±æ w³a¶ciw± decyzjê. Mianowicie potrzebujê samochodu, a precyzuj±c chodzi mi o busa dostawczego co¶ w tym stylu. Potrzebujê go, poniewa¿ posiadam firmê przewozow±, a mam problem z moim busem po prostu siê zepsu³. Naprawa potrwa oko³o miesi±ca, poniewa¿ trzeba czekaæ a¿ czê¶ci wróc± z serwisu. Nie posiadam zbyt du¿o kasy na kupno nowego auta dlatego zdecydowa³em siê na skorzystanie z us³ug wypo¿yczalni samochodów. Zainteresowa³a mnie pewna wypozyczalnia samochodow dostawczych andrychow. Bêdê korzysta³ pierwszy raz z takiej firmy, nie mia³em specjalnych kryteriów przy wyborze wypo¿yczalni. Ta jest w moim rodzimym mie¶cie wiêc by pasowa³o wszystko na miejscu itp. Lecz potrzebujê waszej pomocy czy to nie s± jakie¶ "oszukañcze" firmy typu wypo¿yczê a oni potem bêd± wymy¶laæ, ¿e samochód zepsu³em co¶ w tym stylu. Mo¿e to dziwne ale mam obawy do takich rzeczy zawsze stara³em siê unikaæ tego typu rzeczy. Lecz wysz³o jak wysz³o. A wiêc je¿eli co¶ wiecie o tej wypo¿yczalni lub macie jakie¶ godne polecenia w nie dalekiej odleg³o¶ci od Andrychów to piszcie bêdê bardzo wdziêczny.
Pozdrawiam
¦redniak
Musisz popytaæ najlepiej po znajomych, jest bardzo du¿o solidnych firm, które na pewno Ciê nie oszukaj±. A przy okazji samochodów, mo¿e s± tu jacy¶ koledzy mechanicy? Zastanawiam siê czy warto inwestowaæ w generator azotu do warsztatu tego typu http://bogepolska.pl czy mo¿e na pocz±tek wystarczy butla czy jednak nie taniej wyniesie generator, który przy okazji jest cichy? Co polecacie?
Nowy u¿ytkownik
Ja jestem zdania, ¿e w takich sprawach zdecydowanie warto siê radziæ zawodowców. Ciê¿ko chyba o lepsze ¼ród³o wiedzy i porad...
wiolamalomice napisał:
Ja jestem zdania, ¿e w takich sprawach zdecydowanie warto siê radziæ zawodowców. Ciê¿ko chyba o lepsze ¼ród³o wiedzy i porad...
Ca³kowicie potwierdzam. Jest tylko jeden problem - u nas ka¿dy Polak to "ekspert" we wszystkim. Swoj± drog± najwy¿sza pora, aby siê to zmieni³o.
A ja potrzebujê pomocy w wyborze jakich¶ dobrych opon do auta... Czy jeste¶cie w stanie co¶ w tym obszarze doradziæ? Co wiem na pewno, to ¿e chcê kupiæ jakie¶ dro¿sze i porz±dniejsze opony... Czy s±dzicie, ¿e np. te opony pirelli p7 by³yby ok?
Poszukaj informacji na ten temat w Internecie. Z ca³± pewno¶ci± siê co¶ sprawdzonego znajdzie w tym obszarze tematycznym
Nowy u¿ytkownik
Hm... A czy wiecie mo¿e gdzie udaæ siê po ubezpieczenie samochodu? Tu s± jakie¶ ubezpieczenie samochodu na ubezpieczeniaonline.pl i zastanawiam siê czy s± one warte uwagi... Co o tym my¶licie?
Ostatnio edytowany przez michalkomo (2018-01-18 12:43:26)
Wed³ug mnie ka¿dy sam powinien podejmowaæ decyzjê. Pó¼niej mo¿esz ¿a³owaæ ¿e kogo¶ siê poradzi³e¶ i on ci doradzi³ ¼le.
A ja potrzebujê pomocy w wyborze jakich¶ dobrych opon do auta... Czy jeste¶cie w stanie co¶ w tym obszarze doradziæ? Co wiem na pewno, to ¿e chcê kupiæ jakie¶ dro¿sze i porz±dniejsze opony... Czy s±dzicie, ¿e np. te opony pirelli p7 by³yby ok?
My¶lisz bardzo rozs±dnie- akurat na tym elemencie wyposa¿enia samochodu nie ma co oszczêdzaæ. Bezpieczna i komfortowa jazda jest bezcenna. Pierwsze co mi przychodzi do g³owy to opony które sama kupi³am rok temu, ca³oroczne, mo¿na powiedzieæ z tej górnej pó³ki w³a¶nie. Zobacz zreszt± https://www.continental-opony.pl/samoch … soncontact to dok³adnie ten model. Ca³y wydatek wynagradza mi pewno¶æ na drodze w ka¿dych warunkach pogodowych, ubieg³± zimê swobodnie przeje¼dzi³am na uczelniê i do pracy.
Koniecznie pomy¶l te¿ o takim rozwi±zaniu jak zabudowy samochodów dostawczych: https://www.ddzabudowy.pl/o-firmie/ . Uwa¿am, ¿e taka zabudowa to bardzo du¿e u³atwienie i wiele firm siê na ni± decyduje.